Over Viveki

Viveki is een ideële uitgeverij, opgericht in 2006 om kennis over traditionele Advaita Vedanta en de Vedische cultuur in Nederland te bevorderen. 

Advaita Vedanta is een traditie van spiritueel onderwijs met als doel om de werkelijke aard van jezelf en de wereld te begrijpen. Swami Dayananda Saraswati (1930-2015) was een onmisbare schakel in deze traditie, een leraar van leraren, een meester in het communiceren van Vedanta. Zeven van Swami Dayananda’s mooiste boeken zijn bij Viveki verschenen: De onderwijstraditie van Advaita Vedanta, De Essentie van de Bhagavad Gita, Emotioneel Volwassen, Inleiding tot Vedanta, De Waarde van Waarden, Liefde Ontdekken en Purnamadah Purnamidam.

Over de oprichtster
Manon van Dijk ontmoette Swamiji in 2006, in Rishikesh, India. Ze besloot Uitgeverij Viveki op te richten om boeken van haar leraar in het Nederlands uit te brengen. Na een 3-jarige Vedanta- en Sanskrietstudie in India onder leiding van Swami Dayananda, verzorgt zij nu samen met haar man Rommert cursussen in traditionele Vedanta, Sanskriet en Vedisch mantra chanten. Zie www.advaita.nl.