Over Viveki

Viveki deelt sinds 2006 kennis over traditionele Advaita Vedanta en de Vedische cultuur in de vorm van boeken, artikelen en cursussen. 

Advaita Vedanta is een traditie van spiritueel onderwijs waarbinnen de Vedische visie ‘ik ben het geheel’ al duizenden jaren van leraar op leerling wordt overgedragen. Swami Dayananda Saraswati (1930-2015) was een onmisbare schakel in deze traditie, een leraar van leraren, een meester in het communiceren van Vedanta. Zeven van Swami Dayananda’s mooiste boeken zijn inmiddels bij Viveki verschenen: De onderwijstraditie van Advaita Vedanta, De Essentie van de Bhagavad Gita, Emotioneel Volwassen, Inleiding tot Vedanta, De Waarde van Waarden, Liefde Ontdekken en Purnamadah Purnamidam.

Over de oprichtster
Manon van Dijk ontmoette Swamiji in 2006, in Rishikesh, India. Ze besloot een ideële uitgeverij op te richten om boeken van haar leraar in het Nederlands uit te brengen. Na een 3-jarige Vedanta- en Sanskrietstudie in India onder leiding van Swami Dayananda, verzorgen Manon en haar man Rommert nu ook cursussen in traditionele Vedanta, Sanskriet en Vedisch mantra chanten. Zie www.advaita.nl.