Drie boeken over de Bhagavad Gita

De Bhagavad Gita is één van de meest inspirerende, diepgaande spirituele boeken ter wereld. Dit ‘Lied van de Heer’ gaat over onze fundamentele levensvragen. Wat is de oorzaak van menselijk lijden, wat is de essentie van de wereld, wat is God en wie ben ik? Van Vedanta-leraar Swami Dayananda zijn bij ons drie boeken over de Bhagavad Gita verschenen.

Zie ook het artikel ‘Wat is de Bhagavad Gita?’

De essentie van de Bhagavad Gita

Swami Dayananda ontvouwt in dit boek alle onderwerpen die aan bod komen in de Bhagavad Gita. Hij duikt met grote bezieling en energie in het centrale thema en weet feilloos de belangrijkste verzen te selecteren om haar boodschap naar voren te brengen. Hij plaatst de uitspraken van Krishna in de juiste context, zodat de diepzinnige visie van de Gita ook voor ons helder wordt.

200 blz. € 18,95/ € 25,- (gratis verzending)
Bekijk het boek ‘De essentie van de Bhagavad Gita’

De Waarde van Waarden

Dit boek gaat over de waarde van universele waarden, zoals niet-kwetsen (ahimsa), afwezigheid van trots (amānitvam) en beheersing over de geest (ātma-vinigrahah). Swami Dayananda bespreekt de twintig waarden die genoemd worden in hoofdstuk 13 van de Bhagavad Gita. Deze universele waarden kunnen je persoonlijke waarden worden, als ze worden ingezien als waardevol. Dit boek geeft de kennis die je daarvoor nodig hebt.

152 blz. € 16,- (gratis verzending)
Bekijk het boek ‘De Waarde van Waarden’

Emotioneel Volwassen

Aan de hand van verzen uit de Bhagavad Gita bespreekt Swami Dayananda in ‘Emotioneel Volwassen’ de psychologie van de mens en de diepzinnige visie van Advaita Vedanta op het leven. Dit boek geeft antwoord op de vragen: hoe word je emotioneel volwassen? Wat is karmayoga? Wat is het doel van het leven? Wat is God? En wie ben ik? Het boek is zowel diepgaand als vermakelijk.

128 blz. € 16,- (gratis verzending)
Bekijk het boek ‘Emotioneel Volwassen’